Studie

Zde naleznete řadu studií, které velmi podrobně problematiku popisují.


1. kongres Mezinárodní společnosti pro studium mastných kyselin a lipidů (ISSFAL): Mastné kyseliny a lipidy od buněčné biologie po lidská onemocnění". 

  • Úloha mastných kyselin během těhotenství a laktace
  • Mastné kyseliny a fyziologie člověka 
  • Kardiovaskulární systém 
  • Hypertenze 
  • Diabetes 
  • Rakovina 
  • Záněty
  • ISSFAL uspořádal svůj první kongres na téma "Mastné kyseliny a lipidy od buněčné biologie po lidská onemocnění" ve švýcarském Luganu ve dnech 30. června až 3. července 1993. 
  • Zúčastnilo se ho čtyři sta padesát osob z 35 zemí a bylo předneseno celkem 332 referátů sestávajících z nejnovějších poznatků: Na 13 plenárních přednáškách, 10 hlavních sympoziích, 10 ústních sděleních a 14 posterových zasedáních 
  • Byla prezentována témata jako Intracellular Communication; A New Look at Fatty Acids as Signal Transducing Molecules; Omega-3 polynenasycené mastné kyseliny (PUFA) v regulaci syntézy cytokinů;

Dvě jména, která mají největší přínos v tématech omega 3 mastných kyselin

 a jejich vlivu na zdraví člověka


Omega-3 index byl vyvinut jako nástroj, který by umožnil lékařům a výzkumníkům snadněji sledovat a hodnotit úroveň těchto klíčových mastných kyselin v lidském těle. Vývoj omega-3 indexu byl reakcí na rostoucí povědomí o významu omega-3 mastných kyselin a snaze poskytnout jednoduchý diagnostický nástroj, který by mohl být široce využíván v praxi pro hodnocení rizika srdečně-cévních onemocnění.

  • Navrhl omega-3 index s cílem poskytnout jednoduchý a měřitelný ukazatel obsahu omega-3 mastných kyselin v těle, který by mohl sloužit jako prediktor rizika srdečně-cévních onemocnění. 
  • Je mezinárodně uznávaný odborník na omega-3 mastné kyseliny a jejich přínos pro pacienty se srdečním onemocněním. 
  • Zabývá se touto oblastí od roku 1980 Jeho zájem o omega-3 mastné kyseliny začal jeho postdoktorskou prací, když publikoval svou první studii o účincích lososového oleje na sérové ​​lipidy u lidí (1980). 
  • Od té doby je příjemcem pěti grantů NIH na studie o účincích omega-3 mastných kyselin (EPA a DHA) na lidské zdraví. 
  • Od té doby má více jak 300 publikací týkajících se omega-3 a dalších mastných kyselin. 

Jeho platnost

  • Má mezinárodní platnost. 
  • Všude na světě se počítají stejné hodnoty. 

zdroj: American Journal of Clinical Nutrition 16.6.2021
Michael I McBurney, Nathan L Tintle, Ramachandran S Vasan, Aleix Sala-Vila, William S Harris
https://neurosciencenews.com/omega-3-index-cvd-18801/


  • z Centra pro genetiku, výživu a zdraví, neziskové vzdělávací organizace ve Washingtonu, D.C. od roku 1990. 
  • Absolvent Barnard College, Columbia University, se zaměřením na chemii, a absolvent Boston University School of Medicine. 
  • Je dětskou lékařkou a endokrinoložkou, jejíž výzkum v National Institutes of Health (NIH) byl zaměřen na mastné kyseliny; a význam vyváženého poměru omega-6/omega-3 mastných kyselin pro zdraví a nemoci a pro růst a vývoj. 
  • Je autorkou knihy Omega Diet (HarperCollins, 1999) a vydala více než 50 knih a příloh časopisů, kromě toho publikovala přes 360 vědeckých prací.

Pokud Vás problematika zajímá a máte zájem o schůzku a pobavit se o možnostech jak naše spolupráce mohla pracovat pro Vás a pro vaše pacienty, kontaktujte mě. 


Na další stránce je uveden seznam studií, na základně kterých se rozhodují instituce jako např. IKEM Praha.


Tady to je složité, vrátím se zpět na úvod...

ČECH 21 - ČECH 21. STOLETÍ 
Všechna práva vyhrazena 2022
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!